;">

Vi er et Glassdrive bilglass verksted. Vi reparerer og skifter bilglass.



Pris for å bytte frontrute

Hos Glassdrive prøver vi alltid å reparere skaden først, noe som sparer deg for penger. Hvis du har kasko eller delkasko forsikring, er reparasjonen helt kostnadsfri og vil ikke føre til bonustap. Sikkerheten har høyeste prioritet hos oss, og våre erfarne montører vil anbefale deg å bytte frontruten hvis det ikke er mulig å reparere skaden.

Prisen for å bytte frontrute bestemmes av forsikringen din. Normalt påløper det en egenandel ved et ruteskift. Våre montører informerer deg om dette med en gang, og vi hjelper deg med papirarbeidet. Et ruteskift påvirker ikke bonusen din.

Frontruteskift av høy kvalitet

Glassdrive benytter bilglass av høyeste kvalitet, levert fra Saint-Gobain Sekurit, uten at det koster deg noe ekstra! Takket være bruk av originale reservedeler, riktige produkter og erfarne montører, garanterer vi at arbeidet utføres med høyeste kvalitet.

Dersom du ikke har glassdekning på forsikringen din, er det uansett lurt å bytte frontruten, selv om dette har en høyere kostnad. Prisen bør ikke være en faktor som påvirker sikkerheten. Våre dyktige montører kan hjelpe deg å finne den beste løsningen.

Fyll ut skjemaet nedenfor, og send oss en henvendelse. NB Husk Reg. Nummer

Navn *
E-post
Telefon *
Beskjed *
*) Feltet må fylles ut.






Skifte bilrute

Vi skifter bilglass på din bil og har avtaler med forsikringsselskapene.

Hos Glassdrive hjelper våre dyktige montører deg å avgjøre om en rute kan repareres eller om den må skiftes. Vi prøver alltid å reparere ruten først, men om skaden er for stor må ruten skiftes. Ved ruteskift vil det påløpe en egenandel, avhengig av hvilken forsikring du har.

Hvorfor kan det være viktig å skifte bilglass?

Om en steinsprut er stor eller har utviklet seg til en sprekk, så vil sikkerheten til deg og dine passasjerer være fare og bilen vil ikke gå gjennom en EU-kontroll. En meget slitt frontrute er også en trafikkfare. Å skifte bilrute er da nødvendig. Frontruten utgjør opp til 34 % av bilens vridningsstivhet, og en skadet frontrute svekker karosseriet og dynamikken i bilen. Å skifte bilrute er en rask og enkel måte for deg å kjøre trygt videre.

Originalglass

Vi er en del av Saint-Gobain konsernet som leverer Sekurit originalglass til over 50 % av bilparken i Europa. Vi vil alltid skifte rute med glass av høyeste kvalitet fra Saint-Gobain Sekurit, noe som gjør at ruten blir like god som originalen. Alt bilglass hos Glassdrive er produsert etter OEM-standard. Takket være bruk av originale reservedeler, riktig tilbehør & verktøy og erfarne montører, kan vi alltid garantere arbeid og ruteskift av høyeste kvalitet.

Vær oppmerksom på enkelte kopiruter i markedet som man kan bli ledet til å tro at holder originalkvalitet. Det er godt kjent blant fagfolk at det kan være problemer med glasskvalitet, passform og tilhørende teknologi på ulike kopiruter som også kan ha en relativt høy pris. Slike produkter er ofte langreiste, noe som heller ikke er heldig ut i fra miljøhensyn. Spør gjerne hvor ruten er produsert og hvem som er leverandør av selve bilglasset.

Kalibrering av førerassistansesystemer

Mange nye biler har førerassistansesystemer med kameraer og sensorer montert i frontruten som har viktige sikkerhetsfunksjoner. Kvaliteten på glasset er avgjørende for at disse intelligente systemene skal fungere. Riktig og fagmessig montering av de tekniske delene er like viktig. Ofte er det montert kameraer og sensorer i frontruten som gir opplysninger til bilens sikkerhetssystemer. Ved skifte av frontruten må disse kalibreres på nytt for å fungere optimalt. Vi sikrer at du får ruten din korrekt montert og at kalibreringen blir utført riktig for akkurat din bil. Steinsprut reparasjon krever ikke kalibrering.

Glassdrive verksteder har utstyret og kompetansen for å kalibrere kameraer og sensorer på alle bilmerker og modeller. Avhengig av biltypen vil man velge en av to typer kalibrering ved skifte av frontruten:

  • Dynamisk kalibrering: Kameraet blir kalibrert når bilen kjøres på veien.

  • Statisk kalibrering: Kameraet blir kalibrert ved bruk av laserteknologi og en simulatorvegg som er unik for hvert bilmerke.

Glassdrive verksteder utfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav. Av og til vil vi testkjøre bilen din for å sikre at alt fungerer optimalt etter ruteskift og kalibrering.




Reparasjon av steinsprut

Ydse Auto AS er ditt Glassdrive bilglass verksted i Sørlandsparken Kristiansand

Har du et lite hakk eller en steinsprut i frontruta? Da er det viktig at du får hjelp til å fikse skaden så raskt som mulig. En ubehandlet steinsprut gir nedsatt sikkerhet, og du risikerer at skaden utvikler seg slik at hele ruten må skiftes. Hos Glassdrive prøver vi alltid å reparere steinsprut først. Våre dyktige montører hjelper deg og avgjør om ruten kan repareres eller om den må byttes. Hvis du har kasko eller delkasko forsikring, er steinsprutreparasjon helt kostnadsfritt for deg og vil ikke påvirke bonusen din. Vi reparerer steinsprutskader og sprekker på alle biler og alle merker. Kontakt oss for en gratis vurdering på verksted@ydseauto.no eller 38 60 16 10.


Hvorfor er steinsprutreparasjon viktig?

En liten steinsprut kan lett utvikle seg til at ruta sprekker om den ikke repareres med en gang. Steinsprut og sprukket glass reduserer sikten din, noe som kan utsette deg og passasjerene dine for fare. Frontruten utgjør opp til 34 % av bilens vridningsstivhet, og en skadet frontrute svekker karosseriet og dynamikken i bilen. En reparasjon av steinsprut tar kun 30 minutter, og er en rask og enkel måte å kjøre trygt videre.

Fem fordeler ved å reparere en liten steinsprutskade så snart som mulig:

  1. Sikkerhet: En steinsprutskade kan bli en sprekk når som helst. Når du kjører kan dette ha stor påvirkning for passasjerenes sikkerhet.

  2. Unngå at du ikke får godkjent bilen i EU-kontroll: Når en steinsprutskade er innenfor sjåførens synsfelt, kan det føre til at du ikke får godkjent bilen i en EU kontroll.

  3. Spar tid: Det er raskere å reparere en steinsprutskade enn det er å utføre et ruteskift.

  4. Spar penger: Ved å reparere steinsprutskaden kan du forhindre at du må bytte frontruten. I de fleste tilfeller kan Glassdrive reparere frontruten din uten kostnad for deg, og det påvirker ikke bonusen din.

  5. Enkelt: Glassdrive håndterer all kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Steinsprutplaster

For å beskytte steinsprutskaden og hindre at det utvikler seg en sprekk i frontruten kan du få gratis ruteplaster av oss. Plasser ruteplasteret på steinsprutskaden så fort skaden har skjedd og avtal tid med oss.




Spørsmål og svar om bilglass?

Her er svar på de vanligste spørsmålene vi får om bilglass

Dersom frontruten har sprukket, har flere enn 3 steinsprutskader eller steinsprutskaden er plassert mindre enn 3 cm fra kanten av vinduet, må frontruten skiftes.


Her er svar på de vanligste spørsmålene vi får:

Hvilke glasskader kan jeg får hjelp med?

Glassdrive kan hjelpe deg med alle typer glasskader. Vi reparerer steinsprutskader og skifter bilglass uansett merke, modell og om det er personbil eller varebil.

Må jeg kontakte forsikringsselskapet mitt før reparasjon / skifte av ruten?

Nei, du trenger kun å fylle ut en forenklet skademelding når du kommer til oss. Vi samarbeider med de fleste forsikringsselskapene i Norge og ordner dermed papirarbeidet direkte med forsikringsselskapet.

Hva koster det å reparere steinsprut i frontruten?

Dersom du har delkasko eller full kasko vil forsikringsselskapet dekke denne kostnaden for deg.

Hva koster det å bytte rute på bilen min?

Dersom du har delkasko eller full kasko vil du vanligvis måtte betale en egenandel. Denne kan variere avhengig av hvilket forsikringsselskap du bruker, men ligger på rundt kr 2000.

Har du ikke forsikring med glassdekning kan Glassdrive fremdeles hjelpe deg. Kontakt oss gjerne for mer informasjon og for å booke time. Merk at for kjøretøy med fradragsrett for merverdiavgift, så kommer denne avgiften i tillegg til en evt. egenandel. Forsikringsselskapet dekker her kun netto faktura

Mister jeg bonus ved å reparere eller skifte rute på bilen min?

Du mister ikke bonus ved å skifte/reparere rute på bilen din.

Får jeg originalglass ved ruteskift?

Glassdrive er en del av Saint-Gobain konsernet som leverer Sekurit originalglass til over 50 % av bilparken i Europa. Våre ruter i originalglass fra Saint-Gobain Sekurit sikrer at en skiftet rute er like god som originalen. Alt bilglass hos Glassdrive er produsert etter OEM-standard. Ved bruk av originale reservedeler, riktig tilbehør & verktøy og erfarne montører, kan vi alltid garantere arbeid og ruteskift av høyeste kvalitet.

Er det forskjell på de ulike merkene av bilglass?

Ja det er det. Vi anbefaler alltid å bruke originale reservedeler som garanterer kvaliteten. Vær oppmerksom på enkelte kopiruter i markedet som man kan bli ledet til å tro at holder originalkvalitet. Det er godt kjent blant fagfolk at det kan være problemer med glasskvalitet, passform og tilhørende teknologi på ulike kopiruter som også kan ha en relativt høy pris. Slike produkter er ofte langreiste, noe som heller ikke er heldig ut i fra miljøhensyn. Spør gjerne hvor ruten er produsert og hvem som er leverandør av selve bilglasset.

Hvor lang tid tar det å reparere eller skifte rute på bilen min?

Det tar maks 30 minutter å reparere en skade på ruten. Ved skift av frontrute kan det ta rundt 3 timer.

Hvorfor reparere en steinsprut når ruten i stedet kan skiftes?

Å reparere steinsprut er raskere og billigere både for deg og forsikringsselskapet, og det er mest miljøvennlig. Vi reparerer ruten meget raskt mens du venter.

Hvordan skiftes en bilrute?

Ruteskift utføres av dyktige og erfarne Glassdrive fagfolk etter strenge rutiner og bilprodusentenes veiledninger. Bilens karosseri og interiør blir godt beskyttet. Deretter fjerner vi den ødelagte ruten. Når en rute skiftes må limeprosessen følges til punkt og prikke slik at sikkerheten og bilens strukturelle styrke beholdes. Vi bruker primer og bilglass lim i topp kvalitet og monterer så inn den nye ruten. Limet må tørke i minst 30 minutter før bilen kan kjøres igjen. I tillegg er kalibrering viktig for dagens stadig mer moderne biler.

Jeg har hatt innbrudd i bilen og sideruta er knust, hva gjør jeg?

Ta kontakt med oss på verksted@ydseauto.no eller 38 60 16 10 så hjelper vi deg med prosessen.

Hvordan unngår jeg riper i frontruten?

Det er viktig å ta godt vare på frontruten for å unngå riper, unødvendig slitasje og sikre god sikt. Riper i frontruten kan gjøre at bilen din ikke går igjennom EU kontrollen, og normal glassforsikring dekker ikke riper og slitasje i frontruten. Ta vare på frontruten din:

  • Vær varsom med isskrapen. Bruk kun isskrape i hardplast som ikke er skadet. Tørk av smuss før bruk og skrap fra deg?
  • Tørk av vinduene og vindusviskerne ofte slik at ikke smuss og sand lager riper?
  • Skift vindusviskerne ofte?
  • Rengjør ruta med bruk av bilglassrens som fjerne skitt og olje fra asfalt?
  • Bruk spylervæske ?

Er det trygt å levere kjøretøyet til Glassdrive i disse Corona tider?

Ja, det er trygt. Vi holder åpent, og alle våre ansatte følger Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger til enhver tid meget nøye. Vi har satt opp plakater på alle avdelinger hvor vi informerer hvordan man skal forholde seg for å unngå smitte. Vi har Antibac tilgjengelig på alle avdelinger, og alle ansatte og kunder benytter seg av dette. Alle ansatte på Glassdrive verkstedene bruker til enhver tid engangshansker når de skifter eller reparerer bilglass. Vi desinfiserer og vasker alle berøringsflater i bilen samt nøklene.

Også Glassdrive sine lageransatte og sjåfører holder god avstand og bruker hansker og Antibac ved overlevering av både varer og dokumenter.

Vi tilbyr å hente og levere bilen din i nærområdet om du ønsker å redusere kontakt med folk i disse tider. Det er også helt i orden å avtale at du setter bilen utenfor verkstedet og henter den igjen når den er klar. Vi setter våre kunder først og bidrar til å redusere smittefaren mest mulig.




Skifte bakruten

Vi skifter bakruten på bilen din

Hvis bakruten er skadet, kan det redusere sikten og utgjøre en trafikkrisiko. Hvis du har en skade, la en våre montører sjekke den for deg. En skadet bakrute må alltid byttes.

Originalglass

Våre dyktige montører vil alltid skifte bakruten med glass av høyeste kvalitet fra Saint-Gobain Sekurit, noe som gjør at ruten blir like god som originalen. Glassdrive bruker bilglass som er produsert etter OEM-standard. Takket være bruk av originale reservedeler, riktig tilbehør, verktøy og erfarne montører, kan vi alltid garantere arbeid av høyeste kvalitet.




Skifte sideruten

Vi skifter sideruter på bilen din.

En skadet siderute må vanligvis skiftes. I motsetning til en frontrute, vil det i de fleste tilfeller ikke være mulig å reparere sideruten. Glassdrive har profesjonelle montører som hjelper deg å finne den rette løsningen.

Skifte bilglass: kun originale deler

Hvis sideruten er skadet, kan dette føre til dårligere sikt. Dersom du oppdager riper eller sprekker bør du la våre eksperter ta en titt på det for å undersøke om den kan repareres eller om du bør bytte bilglass. Våre montører vil montere en ny siderute med samme kvalitet som originalen, dersom glasset må byttes.

Enten du trenger en siderute reparasjon eller et ruteskift, har sikkerheten din alltid høyeste prioritet hos Glassdrive. Våre dyktige montører vil alltid skifte sideruten med glass av høyeste kvalitet fra Saint-Gobain Sekurit, noe som gjør at ruten blir like god som originalen. Glassdrive produserer og bruker bilglass som er produsert etter OEM-standard. Takket være bruk av originale reservedeler, riktig tilbehør & verktøy og erfarne montører, kan vi alltid garantere arbeid av høyeste kvalitet.